dilluns, 7 de març del 2022

Taller: Investiga amb cèl·lules i gens

 El 3 de març, els alumnes de ciències de 1r de batxillerat han realitzat al Parc Científic de Barcelona el taller "Investiga amb cèl·lules i gens" n'han pogut iniciar-se en el treball científic i de laboratori. També han pogut parlar i treballar amb investigadors d'aquest centre de recerca de primera línia.

Informació taller "Investiga amb cèl·lules i gens"

Recerca en Societat











dijous, 3 de març del 2022

Xerrada i Col·loqui de Jordi De Manuel coautor del llibre 100 qüestions per identificar la Pseudociència

 El 7 de febrer el professor i escriptor Jordi De Manuel va participar junt amb els nostre alumnat de Ciències per al Món Contemporani (1r de batxillerat) i Biologia Humana (2n de batxillerat) en el col·loqui sobre com identificar la ciència i l'ús del mètode científic, per diferenciar-la d'altres pràctiques anomenades psudocientífiques.

La xerrada i el debat va tenir com a base la lectura del llibre "100 qüestions per identificar la Pseudociència" del qual Jordi De Manuel és coautor juntament amb Jesús Purroy i que l'alumnat de batxillerat havia llegit i treballat duran el primer trimestre.






Olimpiada de Biologia 2022

 Aquest any 2022 tenim un representant del nostre centre a l'Olimpiada de Biologia que s'ha celebrat al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona el 5 de febrer 2022.


dimarts, 1 de març del 2022

Jornades de Química Interactiva UAB

El divendres 11 de febrer hem realitzat una sortida amb els alumnes de 2n de batxillerat a la Universitat Autònoma de Barcelona.


Amb el propòsit de potenciar l'interès per la química entre l'alumnat de batxillerat i enfortir els vincles entre el Departament de Química de la Universitat Autònoma de Barcelona i el professorat de secundària, hem pogut participar en les jornades de química interactiva, que es desenvolupen als laboratoris de la Facultat de Ciències.

La Química Interactiva ha constat de dues activitats. La primera activitat ha estat una pràctica de química virtual a l'aula d'informàtica on hem pogut simular el comportament de l'aigua.
 

Finalment, hem dut a terme una sèrie de pràctiques als laboratoris del Departament de Química durant unes 3 hores. S'han realitzat diferents pràctiques que porten per títol: Detectius ambientals, El racó del detectiu, Materials polimèrics, Metalls amb memòria de forma o El racó del fred.





Esperem poder tornar a repetir l'experiència.